Rødbeteburgere

Ingredienser til fire burgere:

1 stor rødbete
1 løk
2 hvitløksfedd
250 gram sopp
Olje til steking
60 gram valnøtter
50 gram kikertmel
Salt og pepper
1-2 desiliter brødsmuler

Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Kok opp vann i en gryte. Skrell rødbeten og skjær den i små terninger. Kok terningene møre, dette tar rundt 15 minutter. Avkjøl.
Finhakk løk og hvitløk, og skjær sopp i små biter.
Varm opp oljen i en panne og stek løken blank. Ha deretter i hvitløk og sopp, og stek det hele til alt er gyllent men ikke svidd. Avkjøl.
Grovhakk valnøttene. Bland sammen rødbete, soppblanding, valnøtter, kikertmel, salt og pepper i en bolle. Spe med brødsmuler mens du jobber deigen sammen. Den skal være klissete men må henge sammen.
Arbeid med deigen og lag fire burgere. Legg de på stekebrettet og stek i ti minutter. Ta ut brettet og snu burgerne forsiktig. Stek de i fem minutter til.
Ta ut av ovnen. Dersom du vil fryse burgerne eller spare de til en annen dag så er dette rett tid på å fryse de ned/pakke i kjøleskapet.
Hvis ikke varmer du litt olje til medium/høy varme i en panne, og steker burgerne gylne på begge sider, cirka fem minutter.

http:// vegetarbloggen.no

Rødbetebrownies med sjokoladeganache

1 stor rødbete
2,5 desiliter kokosolje
200 gram vegansk sjokolade
2,5 desiliter hvetemel
1 teskje bakepulver
2 teskje natron
Litt salt
2,5 desiliter agavesirup
1 spiseskje balsamicoeddik

Sjokoladeganace og pynt:
100 gram vegansk sjokolade
3 spiseskjeer vegansk matfløte
4-5 jordbær

Framgangsmåte:
Kok opp vann i en gryte. Skrell rødbeten, skjær den i terninger og kok til terningene er møre. Hell av vannet, og kjør rødbetene til mos med en stavmikser eller kjøkkenmaskin.
Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle en stor ildfasft form med bakepapir.
Smelt kokosolje og sjokolade sammen i vannbad. Ha av varmen.
Sil hvetemel, bakepulver, natron og salt over i en bolle.
Rør agavesirup, balsamicoeddik og rødbetemosen inn i sjokoladeblandingen. Hell det over i de tørre ingrediensene, og visp det hele kraftig sammen.
Hell røren over i den ildfaste formen og bak i 40-45 minutter. Test om den er klar ved å stikke en trepinne/tannpirker inn i kaken. Er den relativt tørr når den kommer ut så er kaken klar.
Avkjøl kaken før du pynter den.

http:// vegetarbloggen.no