Salgs- og leveringsbetingelser

Bestilling
For å bestille varer hos Grønnmat må du registrere deg som kunde i vår nettbutikk. Du kan velge å legge inn en enkel bestilling eller du kan lage et abonnement med fast levering. Hvis du får opp valg av ulike kjøreruter skal du ikke velge den det står BEDRIFT på. Dette er ruter som kjøres på mandager og som ikke er for privatleveringer.

Frist for bestilling og avbestilling er kl 8 dagen før levering.

Varer
En del av frukt og grønnsakene vi har i nettbutikken er sesongvarer. Det vil si at de ikke er tilgjengelige hele året. Du vil likevel kunne se dem i nettbutikken, men de vil være merket Tomt på lager, eller denne varen er ikke mulig å bestille denne uka.

Noen varer selges i stk, og det vil da være oppgitt ca vekt pr stk. Siden ingen frukt og grønnsaker er eksakt like vil du kunne få en vare som er enten litt større eller litt mindre enn anslått vekt.

Nettbutikken blir oppdatert hver fredag, både med hvilke varer som er tilgjengelige neste uke og med pris. Dette blir gjort utfra de ordrene vi har sendt til våre leverandører. Det hender at vi ikke får inn varer vi har bestilt eller vi kan gå tom for varer i løpet av uka, og du kan derfor oppleve at varer du har bestilt i nettbutikken ikke blir levert. Hvis du ikke får en vare du har bestilt og betalt for vil vi tilbakebetale beløpet, det kan ta noen dager før pengene er tilbake på konto. Disse varene vil være merket med rødt på pakkseddelen du får med i kassa. 

Levering
Grønnmat leverer økologiske matvarer på Sørlandet fra Arendal til Mandal, til Grenland og langs E18 fra Arendal til Skien.

Vi leverer til privatkunder en gang i uka, hvilken dag du kan få levering er avhengig av hvor du bor. Når du har registrert deg i nettbutikken vil du se hvilken dag vi levere der du bor.

NB: Vi kjører kun til Grenland og langs E18 fra Arendal til Grenland i oddetallsuker. 

Bedrifter, barnehager og skoler kan få levering to dager i uka i Arendal, Grimstad, Lillesand og Kristiansand.

Vi leverer på formiddagen så det er viktig at du oppgir hvor vi skal sette kassa med varer hvis du ikke er hjemme. Dette kan skrives i notatfeltet på bestillingen. 

Det er kundens ansvar å ha en egnet plass for oppbevaring av kassa så den ikke blir utsatt for sol eller frost. Hvis du ikke har et egnet sted hjemme kan du få levert kassa på jobb, hos en nabo el.l. Du kan også kjøpe isolerte oppbevaringskasser hos oss som beskytter varene i timene fra vi leverer til du kommer hjem på ettermiddagen. Om vinteren er det viktig at oppkjørsel er brøytet og at det er plass til å snu. Vi leverer i grønne plastkasser, disse er det pant på og du må derfor sette ut den tomme kassa neste gang du skal ha levering. Hvis kassene ikke blir levert tilbake til oss vil du bli fakturert for disse.

Pris for levering
Vi levere varene dine for kun kr 46,- pr levering i nærområdet vårt (Arendal til Kristiansand). Levering til Søgne og Mandal koster kr 56,- og til Grenland kr 90,-. Prisen inkluderer plukking, pakking og levering.

Betaling
For privatkunder skjer betaling med kort som du må registrer på vår nettside. Vi bruker Stripe som betalingsløsning. Beløpet vil bli trukket fra konto når du sender inn bestilling. Hvis det er varer vi ikke kan levere eller ved reklamasjon vil vi tilbakebetale beløpet til din konto.

Bedrifter kan få tilsendt faktura, den blir sendt til e-postadressen som er registrert i nettbutikken.

Reklamasjon
Dersom det er feil ved en vare må du gi oss beskjed snarest mulig på mail post@gronnmat.no eller telefon 40 00 45 46. Vi vil da kreditere til samme konto som bestillingen ble betalt fra.

Ferier
Grønnmat har som regel stengt i påskeferien, inneklemte dager i mai, 3-4 uker i juli og i romjula. Vi vil legge ut info om dette på Facebook og på hjemmesiden vår.