4-6 porsjoner
2 cm fersk ingefær revet
4 hvitløksfedd, finhakket
en klype chiliflak
1 ss karripulver
2 løk i terninger
1 søtpotet, skrelt, skjært i terninger
1 boks a 400g hakkede- eller cherrytomater
1 boks a 400g kokosmelk
150 – 200g grønnkål, uten stilke, skjært eller revet i mindre biter
ca. 200g kikerter (uten lake)
salt
rapsolje til steking
kokt ris
lime i båter eller skiver
gjerne noen knuste peanøtter
mango chutney
salt og ekstra chili.
Stek ingefær, hvitløk, chiliflak og karripulver i litt rapsolje et lite minutt. Tilsett løk og oppskjærte poteter, rør mens du steker. Ha opp i tomater og la det koke opp. La det så småkoke en 10 minutters tid.
Tilsett kokosmelken. La det koke videre 5-10 minutter til, til søtpoteten er nesten mør. Ha opp i grønnkålen og kikertene og rør godt inn.

Smak det hele til med salt.
Server med kokt ris, lime og gjerne noen knuste, salte peanøtter om du har det tilgjengelig. Mango chutney er kjempegodt til, det er naan brød også.

http:// matpaabordet.no

Mango chutney
ca 1 liter
3 mellomstore epler, skrelt, grovhakket
2 store mango, skrelt, grovhallet
2 mellomstore løk, finhakket
50 g fersk ingefær, finhakket
1 rød chilli, finhakket (kan sløyfes)
300 g sukker
125 ml hvitvinseddik (eller cidereddik)
ca. 2 ts mild karripulver
1/4 ts revet muskat
1/2 ts kanel
1/2 ts salt
Ha epler, mango, løk, ingefær, chilli, sukker og eddik i en stor tykkbunnet gryte. La det hele koke opp, sett ned temperaturen og la det småkoke en halvtimes tid. Rør av og til og oftere når det begynner å tykne. Når frukten er mør og chutneyen har kokt inn til en tykk og seig blanding tar du den av varmen. Rør inn krydder, smak og tilsett mer krydder om du ønsker. Ønsker du at den skal være litt spicy kan du tilsette litt cayennepepper.
Ha chutneyen over i rene, varme glass, sett på lokk og la de kjøle av på kjøkkenbenken. Oppbevar i kjøleskapet, De holder seg godt i noen uker.

http:// matpaabordet.no