1. Avokadopesto

4 porsjoner
2 avokado
½ økologisk sitron
1 håndfull ruccola
1 liten rødløk
1 fedd hvitløk
1 tomat
2 ss frisk koriander
2 ss avskallede pistasienøtter
1 daddel/1 knivspiss stevia (avhengig av hva du har i kjøleskapet)
½ ts havsalt
¼ ts nykvernet pepper

Skjær avokado, tomat og rødløk i små biter.
Kjør alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, men ikke for lenge, ettersom pestoen godt kan være litt grov.
Server ev. pestoen med fullkornpasta.

http:// iform.nu
2. Guacamole

Fjern stein og skall fra avokadoene og mos kjøttet med gaffel i en bolle.
Finhakk løk og tomat og bland det inn sammen med rømme, hvitløk, limesaft og koriander. Smak til med salt og pepper.
Server med limebåter, tortillachips og litt frisk koriander.

http:// godt.no

3.Avokado-is

½ kopp helmelk

2 ss maizenna

1 ½ kopp skummet melk

½ kopp sukker

4 strimler appelsinskall

2 modne avokadoer, delt i to, fjern stein og skall

2 ss friskpresset limejuice

¼ ts grovt salt

Visp helmelk og maizenna sammen i en bolle. Visp sammen skummet melk, sukker og appelsinskall i en gryte og kok opp. Tilsett maizenna-blandingen og la koke mens du visper, til blandingen bobler og tykner, ca 2-3 min. Fjern appelsinskallet. Sett blandingen i isvannbad for nedkjøling.
Kjør avokadoer, limejuice, salt og melkeblanding i en foodprocessor. Frys avokadoblandingen i en iskremmaskin. Overfør til en lufttett beholder og frys i minst tre timer. Server.

http:// matpaabordet.no