LOKALE LEVERANDØRER

RANDESUND HAGESENTER

bilder fra Randesund Hagesenter

I Håneskrysset utenfor Kristiansand er det Berdian Kristian Bragdø som er 5. generasjon Bragdø som står for driften. Sammen med far, mor, søster og kone driver de dette koselige og familievennlige hagesenteret. De dyrker litt forskjellige grønnsaker i sesong. Både i drivhus og på friland.

 

TJAMSLAND GÅRD

bilder fra Tjamsland gård

Tjamsland gård ligger utenfor Birkeland og blir drevet av Jørn og Ruth Kylland Martinsen. Her har de masse høner i en flott hønsegård som til og med har egen terrasse. De har også egen hage med eget gjerde for å holde ute rev og grevling. Vi får alle eggene våre fra Tjamsland.  Nå har de i tillegg startet gårdsysteri og leverer deilige oster til oss innimellom.

ARNE BORGERÅS

bilder fra  Skien

Vår aller største leverandør holder til i Skien. Arne Borgerås har drevet gården i en mannsalder og er en av pionerene innenfor økolandbruket i Norge. Arne Borgerås leverer mye forskjellig økologiske grønnsaker av ypperste kvalitet og det er alltid ekstra gøy når det sesongens første salat kommer fra Arne. I hvert fall når både rådyrene og sneglene holder seg borte.

 

KRINGLERIET

bilder fra Kringleriet

På Kalvild Gård utenfor Lillesand startet det i 2013 opp et nytt bakeri som blant annet tilbyr økologiske brød og kanelboller. De har i sommerperioden levert alt av brød og boller til Hakkebakkeskogen i Kristiansand Dyrepark med stor suksess. I tillegg har de utsalg i egen kafé hver søndag. I 2015 startet vi et samarbeid der vi skal selge bakevarer fra Kringleriet.

SMEDSLAND GÅRD

Utenfor Mandal driver Eli og Arne Georg Smedsland sin idylliske gård. Gården har vært i familiens eie så langt tilbake som det finnes skriftlige kilder. Smedsland gård er vår største leverandør av poteter.

 

MJÅLAND GÅRD

Ved Laudal i Marnadal har Mjåland gård vært i drift siden 1600-tallet. I dag er det Brit Mjåland som driver gården som satser mer og mer på økologi. Vi får de søte og deilige jordbærene fra Mjåland og håper på å få inn flere og flere varer fra dem etterhvert.

SLETTENE GÅRD

På småbruket Slettene Hage ved Herefossfjorden i Birkenes driver Gunn Elisabeth Slettene og mannen Geir Hegland økologisk landbruk. De har rundt 280 ulike epletrær som begynte å gi frukt i 2011. De har Discovery, Ingelin, Kathinka, Rubin og den gamle sorten Filippa.

 

RINDE GÅRD

På Akkarhaugen holder Kjell Ivar Schia og konen til. Han leverer epler, eplesaft, pærer og litt forskjellige bær til oss. I tillegg er han den som kjører ut kassene våre i Midt-Telemark. Han er alltid serviceinnstilt og har full kontroll på kassene.

DEN GODE BAKER

Gammel kunnskap, lang erfaring og kjærlighet til håndverket er rammen rundt Den Gode Baker. Vi har i lang tid fått både våre deilige Esekielbrød og Kvelde speltbrød fra dem. Brødene får vi inn halvstekt.

STAVANGER KAFFEBRENNERI

Vår deilige kaffe kommer fra Stavanger kaffebrenneri og er både økologisk og fairtrade. De får bønnene sine fra mange forskjellige gårder og land men har veldig god kjennskap til hver eneste en av leverandørene sine. Det er kaffe med god samvittighet.